Maandag 1 september - Reisverslag uit Lagos, Nigeria van Familie Kollenstaart - WaarBenJij.nu Maandag 1 september - Reisverslag uit Lagos, Nigeria van Familie Kollenstaart - WaarBenJij.nu

Maandag 1 september

Door: Mirjam

Blijf op de hoogte en volg Familie

01 September 2008 | Nigeria, Lagos

Even terug in het Bogobiri House om te internetten en Nederlanders te ontmoeten. Vandaag doen we een dagje Lagos om inkopen te kunnen doen en op bezoek te gaan bij een Nederlands bedrijf. Het voelt gek genoeg vertrouwd om weer in de lounge van het hotel te zitten. Het personeel is opgetogen om de kinderen weer te zien.

De paspoortboekjes zijn op. Dat betekent dat het lang duurt voordat er nieuwe paspoorten afgegeven worden. Zo ver zijn wij nog niet, maar het zou ook consequenties kunnen hebben voor onze procedure...de aanvragen voor nieuwe paspoorten stapelen zich op...

Vandaag maar een kort bericht. De vorige berichten zijn wat gedateerd, maar dat komt omdat we geen toegang hadden tot internet... Ik hoop dat jullie toch onze weblog blijven bezoeken...

• 01 September 2008 - 10:32

Marjolein:

hoi mirjam!
    wat een boel verhalen steeds weer! ik hoop dat het in orde komt met alle regeldingen, maar het belangrijkste is dat jullie nu al genieten van de nieuwe gezinssamenstelling! veel zegen voor de komende weken, en hopelijk tot 9 oktober!

marjolein & christiaan.

• 01 September 2008 - 10:43

Goedemorgen Familie,:

Dat betekent vertraging, dat is wel heel erg jammer voor jullie. Ik moet eerlijk zeggen dat ik jullie berichten echt een uitkomst vindt om iedereen op deze manier op de hoogte te houden. Eerlijk gezegd klinkt het allemaal wel heel bijzonder dat je dit als gezin meemaakt, en eigenlijk zou ik graag een kijkje willen nemen bij de nieuwe gezinssamenstelling.

Een hele dikke knuffel,

Nadine en Peter

• 01 September 2008 - 10:49

Margriet:

Heerlijk om te lezen, een uitgebreide update van de laatste dagen.
    Zo te lezen vergaat het jullie goed. Geniet verder van alles op jullie pad, en hopelijk verloopt de procedure dadelijk toch weer wat beter. Laat maar komen die paspoortboekjes !
    Groeten, ook aan alle andere bekenden,
    Margriet

• 01 September 2008 - 10:55

Gerdine:

Heerlijk weer wat te horen van jullie.
    En al helemaal om te horen dat het allemaal goed gaat. Dat Stella nu al door slaapt is echt toppie. Nu Marien nog;-)

Succes verder en tot de volgende mail, Gerdine

ps waar blijft de foto van je kapsel

• 01 September 2008 - 11:07

Ellen Han:

Jammer van de paspoortboekjes,je hebt toch altijd een stille hoop dat het wat sneller gaat.We genieten van jullie mails. Geniet ook van deze tijd,'t is in ieder geval een bijzondere ervaring.En jullie kunnen Stella in ieder geval iets van haar gebooorteland vertellen. lieve groeten.

• 01 September 2008 - 11:31

Bart, Tanja En Rose:

Wat goed dat jullie in Epe toch nog zulke leuke verhalen op de weblog kunnen zetten. Wij lezen graag met jullie mee! Wij zijn afgelopen 20 juni j.l met Rose thuisgekomen en dus zijn de herinneringen aan ons verblijf in Nigeria nog erg vers. Zouden jullie onze groetjes willen overbrengen aan Mr. John en zijn vrouw? Voor als jullie het nog niet wisten: Mr. John kan heerlijk koken.

Geniet nog van jullie verblijf en hopelijk duurt het niet al te lang meer voordat het paspoort van Stella gereed is.

Tanja, Bart en Rose

• 01 September 2008 - 11:58

Thea N:

Ha fam kollenstaart.

Fijn om weer te mogen lezen hoe het met jullie gaat in Epe, en ik denk dat je wel zeker mag weten dat iedereen jullie weblog blijft bezoeken.
    In Vuren ging gisteren drs T de Jong voor was heel goed,we kregen ook nog een stencil mee met oa een Weektekst:Want het koningkrijk van God bestaat niet uit woorden maar uit kracht.

Ook werden er bij afkondigingen 2 berichten van gezinsuitbreiding vermeld :Hannah van Zandwijk dochter van Yvonne en Dirk en Stella dochter van Marien en Mirjam en zusje van Jonne en Timme.

Maarten en Hannie hopen 5 sept te vertrekken naar N Zeeland,ik had Hannie net aan de telefoon en ze willen jullie hartelijk groeten en Gods nabijheid toewensen.

Groet van ons uit Vuren.

• 01 September 2008 - 12:01

Annemieke:

Hey Kollenstaartjes,
    Leuk om jullie berichten te lezen! Remko belde net dat jullie naar hem toe zouden komen. Ik hoop dat hij jullie wat op weg kan helpen. Hij had al hele plannen geloof ik, maar dat kost dan ook wel weer wat. In elk geval maakt hij zich weer genoeg zorgen om jullie veiligheid, maar als ik de berichten zo lees heb ik gelukkig niet de indruk dat jullie je onveilig voelen. Succes nog daar en hopen dat alles snel geregeld is!!
    Groetjes, Annemieke

• 01 September 2008 - 12:18

Clementine:

Van harte gefeliciteerd met jullie prachtige dochter en zusje. Wat een prachtige meid, zeg, echt een brok in m`n keel.. Heel leuk om jullie verhalen en belevenissen te lezen (soms best herkenbaar..) De techniek staat voor nix (nou ja bijna dan). Het is ook mooi om alle reacties van iedereen te lezen.
    Groetjes vanuit een nu weer koud en nat Holland (gisteren zowaar 28gr.) en nog een fijne tijd ondanks tegenslagen en vertragingen... Groetjes Clementine (mede namens Wido, Wilant en Josia)

• 01 September 2008 - 13:57

Leanna:

Hallo kollenstaartjes,

Gelukkig weer een paar berrichten. het werd een beetje saai zonder de berrichtjes van de kollenstaartjes, ben blij voor jullie dat Stella door slaapt en dat ze nu al niet meer zonder jullie kan, super, nog even geduld, dan zijn jullie weer terug, hoop dat het gedoe met de paspoortboekjes snel wordt opgelost.
    groeten uit Ottoland

Johan en Leanna, & kids

• 01 September 2008 - 14:25

Sijgje:

Hoi alle5,
    We missen jullie berichtjes al! Ik lees dat ik niet de enige ben.... Het laatste nieuws uit "de papa-kerk" heb je net van Thea gekregen. Echt: een goeie-collega-dominee gisteren! Je snapt toch niet dat hij nog geen eigen gemeente heeft. Marien, deze week komt het Kontaktblad uit! Jouw copy was in iedergeval op tijd! De rest "verzamelen" lukt ook wel. Een fijne tijd nog in Epe en veel geduld met het wachten op Stella's paspoort. Hartelijke groeten uit de Vurense polder.

• 01 September 2008 - 14:49

Angela:

Yes....daar is weer bericht uit Nigeria. Begon ze al te missen maar nu ben ik er eens even lekker voor gaan zitten. Vanavond met de vergadering zullen we het er zeker over hebben (hihi). Wat tik je toch lekker makelijk weg, en het leest ook zo lekker. Over het algemeen blijf je toch best positief, dat vind ik knap werk!
    Fijn dat Stella al zo aan jullie gehecht is, het is best byzonder.
    Ja hier is ook nieuwsgierigheid naar je nieuwe kapsel.....

De feestweek zit er weer op. Het was goed en er zijn dingen gebeurd die hun waarde blijven houden. Nieuwe vriendschappen zijn ontstaan. Nu weer terug naar het normale leven en het normale ritme. Groetjes vanuit (donker) Goudriaan.

• 01 September 2008 - 15:26

Fam. Aantjes:

Hoi Hoi,

Wat een leesvoer!! Zoals al meer schrijven, we misten de afgelopen dagen de berichten. Geweldig dat jullie dit doen voor ons. Zo beleven wij het echt met jullie mee. Afgelopen zondag heb ik (in overleg met Gijs) een powerpoint presentatie getoont met de foto's van Stella. Zo heeft nu iedereen in de kerk (die geen internet hebben) Stella "ontmoet". Ik hoop dat er binnenkort nog meer foto's komen want we zijn nu toch echt benieuwd naar je nieuwe haardracht!!

We hopen dat alles met de paspoorten voorspoedig verloopt en wensen jullie nog een paar goede weken toe.

Groetjes Ada (en Pieter, Julia en Emily)

• 01 September 2008 - 15:49

Bettina:

Eindelijk weer bericht! Na elke dag een paar keer checken staan er nu hele verhalen op, heerlijk om te lezen.
    Nog even gezellig meedoen met de rest: Heerlijk dat Stella nu een stuk beter slaapt, nu hopen dat ze het eten ook gemakkelijk onder de knie krijgt. En natuurlijk hoop ook ik snel weer op foto's, vooral van je haar Mirjam!
    Ik wil jullie allen veel sterkte wensen, Marien een beetje ziekjes en wat paspoort-gerommel.. Succes!

Liefs Bettina

• 01 September 2008 - 18:23

Kees & Fya Nagel:

Dag mensen,

Ja hoor wij blijven jullie berichten lezen, we voelen en leven mee... met "lichamelijke zwakte", diverse heftige luiers, van allerlei aard van Stella, ohhhh wat een herinneringen komen boven, succes gewenst!!!!

Het moslim geroep, ja de eerste dag is het best bijzonder maar na 7 nachten/of heel vroeg 's morgens ..... tja.

MOGEN WIJ EVEN BLIJ VERTELLEN EEN POSITIEF BESLUIT TE HEBBEN VOOR ONZE ADOPTIE!!! jullie weten wel ... we zijn vandaag super blij, nog even volhouden nu.

Wat kun je geweldig schrijven, we lezen het in 1 adem ...

We hopen dat de benodigde papieren/documenten spoedig in orde zullen zijn.

Een lieve groet uit Gorinchem, in gedachten met jullie

Fam. Nagel

• 01 September 2008 - 18:41

Marièlle:

Fijn dat jullie ons, ondanks de gebrekkige internetmogelijkheden toch van dag tot dag op de hoogte kunnen houden zo ongeveer. Hier in huis worden jullie berichten in elk geval trouw gelezen! Grappig, wij sliepen ook boven (de kamer helemaal aan het einde van de gang) en hadden daar vaak in de nacht het raam open en werden dan vooral gestoord door de nachtelijke kerkdiensten van de kerk waar je op uitkijkt vanuit het raam naast het bed (die schuur met het witte kruis erop bedoel ik). Vooral als Nepa 's nachts een opleving had was het een herrie van jewelste. Met name de vrijdagnacht. Maar nu het ramadan is, is het in de moskee natuurlijk ook drukke boel, en die rode zit zo ongeveer om de hoek.

Wel fijn dat jullie in elk geval met de kids over straat mogen, geeft je toch wat meer lucht denk ik, gelukkig maar!

Succes nog even en ik hoop dat de paspoortboekjes er snel weer zijn want voor je het weet zijn je documenten rond en kun je richting Lagos voor het felbegeerde boekje!

liefs,
    Marièlle

• 01 September 2008 - 18:54

Sas En Shiromi:

hoi hoi s effe geleden he ... sorry maar ehh balen zeg ik mis jullie raar terwijl we elkaar normaal ook niet wekelijks zien.Maar t idee dat jullie daar zitten is wel vervelend.En daarbij ik wil me nichtje zien. ik leef wel met jullie mee .Hier gaat alles oke, ben aan het klussen en ga me hele huis anders maken dus ik hoop dat jullie met shiromi s verjaardag er zijn ? maar ik vrees snik snik van niet . nou kus aan tha boyssss

• 01 September 2008 - 21:45

Sietse :

Wat denken jullie dan? Natuurlijk blijven we jullie gezellig bezoeken met jullie verhalen. Lekker dat Stella nu lekker doorslaapt, dan krijgen jullie ook wat meer slaap. Wel grappig dat het hotelpersoneel zo blij is jullie kiddo's weer te zien. Jammer van de airco, maar is goed voor je, kun je hier straks weer lekker balen van het koude regenachtige weer (valt nu nog redelijk mee hoor). Ik spreek jullie hopelijk snel weer en hoop dat ze snel paspoortboekjes hebben.

• 02 September 2008 - 08:33

Marièlle:

Hoppend langs weblogs van andere adoptie-ouders kwam ik ergens een you tube filmpje tegen met een werkelijk prachtig nummer, When love takes you in van Steven Curtis Chapman. Zo mooi en zo toepasselijk dat ik zo brutaal ben om hem, ondanks de enorme lap tekst, toch maar in jullie gastenboek te zetten, speciaal voor Stella:

I know you’ve heard the stories
    But they all sound too good to be true
    You’ve heard about a place called home
    But there doesn’t seem to be one for you
    So one more night you cry yourself to sleep
    And drift off to a distant dream

Where love takes you in and everything changes
    When love takes you home and says you belong here
    The loneliness ends and a new life begins
    When love takes you in

And somewhere while you’re sleeping
    Someone else is dreaming too
    Counting down the days until
    They hold you close and say I love you
    And like the rain that falls into the sea
    In a moment what has been is lost in what will be

When love takes you in everything changes
    A miracle starts with the beat of a heart

And this love will never let you go
    There is nothing that could ever
    cause this love to lose its hold

When love takes you in everything changes
    When love takes you home and says you belong here
    The loneliness ends and a new life begins
    When love takes you in it takes you in for good
    When love takes you in

Veel liefs,
    Marièlle

• 02 September 2008 - 08:50

Sabine & Familie:

Hallo daar in Epe!

Zo te lezen burgeren jullie al aardig in. Maak je niet druk om de kleren, Mirjam, de kans is groot dat je ze toch niet meer mee terug naar Nederland neemt ;-)
    Ja, dat op de handwassen was een nieuwe ervaring - ik heb mijn wasvrouwgenen herontdekt in Nigeria!

Heel vervelend dat het paspoort (weer) roet in het eten gooit. Hopelijk is het net als de vorige keer snel opgelost. Het wordt druk met nederlanders, daar in Nigeria, anders op deze manier!

Sterkte met het wachten en geniet van jullie meiske!
    hartelijke groeten.
    Sabine, Frank & Tanimola (Nigerialijst)
    www.freewebs.com/sabine_frank
    ps: geef John en Rosaline een knuffel van ons!

• 02 September 2008 - 16:10

Corinne (Nig Lijst):

Hallo Mirjan en Marien,

Wat heerlijk dat we met jullie mee mogen lezen, het geeft ne echt een heerlijk gevoel. En wat ontzettend leuk dat jullie iedere dag iets schrijven. Handig trouwens dat je via deze site er een boek van kunt laten maken. Ik heb dat na terugkomst 'met de hand' gedaan en dat kost erg veel tijd.
    Ik krijg eigenlijk wel een beetje heimwee van jullie.
    Succes met wachten op de paspoortboekjes.

Groeten van Frans, Corinne en Noelle

• 02 September 2008 - 19:33

Menno En Marianne:

Lieve schatten, dat is al een mooi reisverslag aan het worden en als het in ons bereik lag zouden we met plezier een weekje komen buurten - even het "afrikagevoel" delen!
    Tja die paspoortboekjes, denk je niet dat er vast nog wel ergens een doos staat die ze nu nog over het hoofd zien? We zien jullie natuurlijk graag weer terugkomen, maar geniet deze kraamtijd op je gemak: alle tijd voor jullie gezin, geweldig toch! En wat je haar betreft Mirjam: ik hoop dat ze er een mooi patroon ingevlochten hebben! We wachten met spanning af. Broer Arjan zei altijd als hij met verlof was: in Ottoland verandert toch niks - en eigenlijk is dat ook zo, alles gaat hier z'n gewone gangetje en verbleekt bij jullie stoere verhalen. Liefs en groeten van de B.

Na de bovenstaande goede woorden van Marianne kan ik alleen nog maar herhalen wat alle ouders met schatjes in de tienerleeftijd zeggen tegen verse ouders: Geniet nu toch van déze tijd, want die is zooo voorbij...
    Enne over dat gedoe met paspoorten: Gaaf dat Stella's naam alláng gegrift staat in de hand van de Almachtige. We zien ernaar uit om jullie als voltallig gezin 'live' te mogen bewonderen! Menno (ook met heimwee naar Afrika!)

• 02 September 2008 - 19:41

Jolanda En Alex:

Dag lieve mensen,
    Wat hebben we weer genoten van jullie updates. We zijn blij dat er na een paar dagen radiostilte weer een bericht was.
    Geniet lekker van elkaar, houd ons op de hoogte en tot het volgende bericht.
    Groeten,
    Jolanda en Alex